Testovali ste

Prvá májová vychádzka k vode. Prichádzam  vyzbrojený novými maškrtami od SBS baits k jazeru, o ktorom síce viem dávno, ale, neviem prečo, nikdy som na ňom nechytal.

    Narýchlo som preskúmal dno za pomoci markeru, ale nenašiel som žiadne významné nerovnosti ani prekážky. Vo vzdialenosti asi 50m sa ukázal menší kaprík, tak som prvý prút s pevnou montážou nasmeroval práve tam s jednou 16mm guličkou príchute M1 doplnenou sladko-korenistou popkou M3 a nadipovanou PVA pančuchou s rozdrvenými guličkami. Dokŕmil som prakom cca pätnástimi nadipovanými  guličkami.

    Druhý prút som vybavil montážou chod rig (ideálna na vyhľadávací lov) s 18mm popkou príchute M3 doplnenou krmítkom Haldorado Rocket Feeder naplneným Flumino groundbait. Nahodil som na rovnakú vzdialenosť asi 60° doľava s tým, že budem po každej polhodine meniť miesto smerom druhému prútu. Keď som dosiahol prikŕmené miesto, asi po 10min prišiel prvý záber na chod rig, ryba sa však po pár  výpadoch vypla.

 

    Miesto teda nebolo beznádejné aj keď na prvom prúte záber neprišiel. Na krmítku však boli zachytené jemné zelené riasy,  ktoré mohli byť príčinou, ak do nich zapadla nástraha. Našťastie použitie chod rigu, tento problém eliminuje, keďže popka sa pekne uloží na ich povrchu. Opäť som nahodil a po polhodine sa mi podarilo vyloviť pekného šupináča s dĺžkou 73 cm. Prehodil som aj prvý prút s novým voňavým PVA balíčkom, za ním putoval aj druhý s krmítkom a popkou a nakoniec hrsť nadipovaných guličiek.

 

Po hodine mi voda dala ešte jedného pekného pekného kapríka s dĺžkou 75cm. Brehy sa začali zapĺňať rybármi prichádzajúcimi k večernému lovu, ale ten už bude prebiehať bezo mňa. Spokojne balím a rekapitulujem. Na krátku rybačku na neznámej zväzovej vode výsledok nebol zlý, len treba veriť osvedčeným nástrahám a montážam a samozrejme mať v rukáve nejakého „žolíka“.