Testovali ste

Februárový súboj

    Konečne som si našiel čas, aby som sa vybral k vode a podrobil skúške nové návnady, ktoré som doteraz nepoužíval. Netajím sa tým, že mám svoju obľúbenú značku, ktorej som verný, ale občas nie je zlé zaexperimentovať. A musím priznať, že tento raz som bol prekvapený. Februárové rybačky nebývajú vo všeobecnosti veľmi akčné, hlavne keď sa zima ešte nechce porúčať a teploty sa aj cez deň dostanú nad nulu len o pár stupňov, ale sedieť doma, keď už ľad zmizol z hladiny... no veď každý to pozná.

    Vytiahol som teda svoju novú muníciu, ktorú som si kúpil síce ešte na jeseň ale nejak nebolo času otestovať ju. Jedná sa o Benzár mix Pellet box. Na balení sa síce  píše „summer edition“, ale za tie roky, čo chytám ryby, som zistil , že hlavným účelom týchto sezónnych variácií je spestrenie ponuky. Balenie obsahuje drobné peletky, tekutinu, ktorú keď vylejeme do krabičky s peletami a zamiešame, máme za 15 – 20 minút hotovú chutnú zmes do method krmítka. Vonia naozaj výborne a konzistencia je dokonalá. Ako bonus je v balení aj krabička s nástrahami „Concourse twister“ cca 8mm, ktoré je najlepšie nastražiť na nástrahový osteň. Použil som dve príchute – Chili sausage a Mango.

    Proti týmto maškrtám som postavil krmivo „Flumino groundbait“ zamiešané s „CSL groundbait mixer“  od SBS, ktoré používam už roky a len málokedy ho nemám so sebou pri vode. Na osteň som napichoval hlavne mini popky 8mm tiež od SBS, ale vyskúšal som aj popky 10mm od Mikbaits. Montáže som mal na oboch prútoch rovnaké – jednoduché s method krmítkom, nadväzec cca 10cm, s háčikom veľkosti 10 s nástrahovým ostňom.

    Na hladine sa asi v 40 metrovej vzdialenosti občas ukázala menšia rybka, tak som sa zameral na túto oblasť a obe udice som zaklipoval na rovnakú vzdialenosť. Do prvého záberu som prúty prehadzoval oba prúty v 10-minútových intervaloch. Asi po piatom nahodení sa ozval prút s peletkami. Na brehu skončil pekný asi 45 centimetrový pleskáč. Ďalší záber opäť na krmítko s peletkami a znovu krásny pleskáč... po štvrtom už som nemohol uveriť, čo sa deje. Novinka neuveriteľným spôsobom valcovala moju overenú „klasiku“. Začal som na druhom prúte meníť nástrahy, ale... bez výsledku.

    Prvý záber na druhý prút prišiel až na nástrahu z pelet boxu s príchuťou manga. Nie že by som si myslel, že nové nástrahy musia byť zlé to by som predsa za ne neutratil peniaze, ale takýto rozdiel ma dosť prekvapil a to ma ešte čakalo vvyvrcholenie tejto rybačky. Tým bol krásny 82 cm dlhý šupináč, ktorý zabral, ako inak, na prút s peletkami od Benzára. Potom ešte prišlo pár záberov od pleskáčov, ale po zotmení voda stíchla a to bol ten správny čas na odchod. Trošku som bol síce sklamaný z výsledku súboja, ale napriek tomu spokojný s celkovým výsledkom rybačky a samozrejme zas o niečo múdrejší. Osvedčená klasika je fajn, ale nie je na zahodenie občas vyskúšať niečo nové.